Multicare har været til foredrag med Ilse Achterberg - specialist i snoezel og sansestimuli. Læs om vores oplevelse og lær 7 nye gode basisråd direkte fra Ilse

Snoezel og sansestimulation | Foredrag med Ilse Achterberg.

Hos MultiCare er vi optaget af læring, ny viden og udvikling. Derfor deltager vi ofte i foredrag, oplæg og anden undervisning rundt om i landet. Vi ønsker at være skarpe på, hvad der rør sig indenfor sansestimuli, og vi vil være blandt de bedste i forhold til viden om dette spændende emne.

Det seneste utroligt spændende foredrag, vi har deltaget i, var med hollandske Ilse Achterberg. Det var en lærerig dag, hvor vi hos MultiCare fik opdateret vores viden og fik et brush-up.

Specialist i sansestimuli og snoezel

Ilse Achterberg har mere end 30 års erfaring som specialist indenfor snoezel og sansestimulation. Hun har i særlig grad specialiseret sig i implementering af snoezel og multisensorisk stimulation hos ældre mennesker, herunder mennesker med demens. De seneste år har hun dog udvidet sit arbejde til andre målgrupper, f.eks. borgere med funktionsnedsættelser, autisme, ADHD eller psykiske lidelser.

Vi vil gerne dele noget af indholdet fra foredraget med jer, og vi vil gerne være med til at give Ilse Achterbergs store viden videre.

Foredrag om sansestimuli ved Ilse Achterberg

Gode råd og sansestimuli

Ilse Achterbergs store erfaring gør, at hun kan give nogle meget relevante og brugbare råd videre i forhold til snoezelrum/sanserum, hendes gode råd er følgende:

  • Vær ikke bange for overstimuli. Hvis borgeren kan gå, vælger borgen selv, hvor vedkommende ønsker at gå hen i forhold til, hvilken stimuli som fanger. Er borgeren immobil kan borgeren vælge, hvor vedkommende vil kigge hen og modtage stimuli.
  • Pas på med skumgummi/softplay på gulvet. Det kan være svært for borgerne at gå på.
  • Brug ikke dyr eller andre konkrete objekter til demente i en projektor. En lille hund kan blive meget stor på væggen og derved gøre nogle borgere bange. Det er desuden godt at udfordre borgerens fantasi og forestillingsevne.
  • Brug billeder/film af familie, ferier og andre erindringsskabende objekter til demente, som kan vises på fjernsyn/skærm/lærred.
  • Sørg for at borgeren har mulighed for at sidde eller ligge ned.
  • Hvide rum er gode. Du kan selv ændre farverne ved hjælp af projektorer og andre sansestimulerende produkter. Det gør rummet mere fleksibelt alt efter hvilken borger, der benytter rummet.

Ilse Achterberg har været involveret i etablering af mange forskellige sanserum til mange forskellige målgrupper. Hun har derfor en bred erfaring i forhold til, hvad der virker og hvilke produkter der fungerer godt sammen.

7 basispunkter i et sanserum

Ilse Achterberg har udarbejdet en tjekliste med 7 basispunkter som hun mener der bør være tilstede i et sanserum. De 7 punkter er følgende:

  • Der skal være gode sidde- eller liggemuligheder.
  • Der bør være FIBERGLOW.
  • Der bør være BOBLERØR med spejle bagved.
  • Der bør være en PROJEKTOR som kan projektere lys og farver.
  • Det bør være mulighed for at spille musik.
  • Der bør være mulighed for AROMATERAPI.
  • Der bør indgå individuelle objekter, som borgeren kender, fx efter årstid eller interesser.

Vi håber, at disse gode råd og disse 7 punkter kan være til inspiration. Det kan være, det har givet dig lyst til at kaste ud i at få indrettet et sanserum. Hos MultiCare står vi klar til at hjælpe dig godt i gang. Vi kommer gerne på et gratis og uforpligtende besøg, hvor vi sammen finder ud af, hvad jeres drømme, ønsker og behov er.

Lys og lysterapi er en vigtig komponent indenfor sansestimuli

Vi sender til private og offentlige 
i hele Danmark

Vi sender din vare uden beregning når du handler for mindst 800 kroner ekskl. moms

Her hos os kan du betale med EAN-nr, samt alle korttyper

Adresse

Broholmvej 9,
5463 Harndrup
Danmark

Kontakt

Tlf.: +45 7023 5010
E-mail: info@multicare.dk
CVR.: 38728466

Telefontid
Man-Fre: 08.00 – 16.00

Nyhedsbrev

Vi besvarer mails alle hverdage inden for 24 timer

Add to cart