Snoezelen

Snozelrum | Det moderne sanserums egenskaber

Snozelen og dets egenskaber

Snoezelen eller MSE (som står for ‘controlled multisensory environment‘) er terapeutisk behandling for mennesker med funktionsnedsættelse, autisme, demens eller andre former for særlige sansestimulerende behov. 

Snoezelen udfolder sig i særlige indrettede sanserum, eller ‘snoezelen rooms’, som fungerer som sansestimulerende miljøer. Et sådan rum kan bruges både til et arousal dæmpende eller øgende formål, alt efter hvilke hjælpemidler der ibrugtages. Meningen med et sanserum er, at flere brugere og med mangeartede behov kan benytte det og designes således til, at stimulere variationer af sanseindtryk. Disse sansestimulerende effekter kan være lyd- og lyseffekter, farver, musik, dufte og spændende kombinationer af taktilstimulerende materialer og former.

Der kan arbejdes med balance, føling, muskler og meget mere i sanserummet og alt sammen foregår som udgangspunkt i samspil med kvalificerede terapeuter for maksimal udnyttelse af snozelens effekt og det terapeutiske sigte.

Det hollandske snozelen-koncept

Snozelen er et hollandsk koncept, som i dag er anerkendt over størstedelen af kloden. Begrebet sanseintegration stammer oprindeligt fra ergoterapeut A.J Ayres’ teori fra 60’erne og 70’erne og handler om sammenhæng mellem et menneskes evne til, at kunne bearbejde sanseindtryk og dets motoriske, perceptuelle, indlærings- og adfærdsmæssige kompetencer. I årtier efter er denne hjælpemiddelniche stadigt voksende og bliver mere specialiseret og dygtiggjort i takt med, at nye teknologiske muligheder tordner frem. 

I Danmark findes der hundredevis af sanserum og forskningsmæssig evidens for dets storladne virkning. Samtidig har snoezelen fået ryg for, at være en støvsamler i enkelte institutioner og hos MultiCare mener vi, at det er ærgelig tendens. Som eksperter kender vi sanserummets fantastiske indflydelse på den enkelte borger og hos os er borger altid i centrum. Derfor tilbyder vi både instruktioner og læring i hvordan sanserummets mangfoldige muligheder udnyttes bedst. For mere information kan du kontakte vores kundecenter.

Snozelens terapeutiske sigte

Snozelen er en ikke-direktiv terapiform, som altid bør tage udgangspunkt i borger fremfor terapeut.

Snozelen terapi beror ikke på det verbale. Styrken i et sanserum er i stedet dets multisensoriske apparat. Når den verbale kommunikation udgår skabes der rum for, at mennesker med fx autisme får rum og plads til, at udforske andre sansestimuli og opleve sanseindtrykkenes store fordele i krop og sjæl.

Snozelen er foreningen af to terapeutiske arbejdsflader nemlig både miljø (det fysiske rum) og borger-centreret terapi. Formålet er, at maksimere det enkelte menneskes potentiale med fokus på personlig frihed og lyst til at være med. Sanserummet kan reducere angst, smerte (psykisk og fysisk), arousal, motivation og kommunikationsevner.

Definerende principper bag snozelen

  1. Snozelen oplevelsen udfolder sig i et særligt indrettet fysisk rum
  2. Fokusset fra terapeutens side er altid på borger og dennes velvære
  3. Sansestimulansen bør altid være skræddersyet borgers behov
  4. Snozelen-terapien bør anskues som former for kommunikation
  5. Sanserummet bør altid være neutralt og altså hverken negativt eller positivt påvirkende
  6. Terapeuten bør lægge sit point of view ud fra borgers.

Vi sender til private og offentlige 
i hele Danmark

Vi sender din vare uden beregning når du handler for mindst 800 kroner ekskl. moms

Her hos os kan du betale med EAN-nr, samt alle korttyper

Adresse

Broholmvej 9,
5463 Harndrup
Danmark

Kontakt

Tlf.: +45 7023 5010
E-mail: info@multicare.dk
CVR.: 38728466

Telefontid
Man-Fre: 08.00 – 16.00

Nyhedsbrev

Vi besvarer mails alle hverdage inden for 24 timer

Add to cart