Tyngdeprodukter

Den beroligende effekt af tyngdeprodukter

I en verden, hvor stress og angst kan fylde i vores hverdag, er tyngdeprodukter som er effektive til at fremme afslapning og velvære, mere relevante end nogensinde. Disse produkter, såsom tyngdetæpper, tyngdedyner og tyngdedyr, har vist sig at have en beroligende effekt på kroppen og sindet. Lad os udforske, hvorfor tyngdeprodukter virker så beroligende, og hvordan de kan forbedre den daglige livskvalitet.

Hvad er tyngdeprodukter?

Tyngdeprodukter er designet til at give en form for dybtrykssensorisk stimulation på kroppen. De er typisk fyldt med små perler eller kugler og vejer mere end traditionelle tæpper eller dyner. Dette ekstra vægttryk fordeler sig jævnt over kroppen, hvilket skaber en følelse af at blive omsluttet eller indhyllet.

Flora tyngdetæppeTyngdeprodukter
Flora er et tyngetæppe, som giver god tyngdefornemmelse.

Hvorfor virker tyngdeprodukter beroligende?

Den beroligende virkning af tyngdeprodukter kan tilskrives flere faktorer, herunder:

Dyb tryk stimulation (DTS):

Tyngdeprodukter leverer en form for dyb trykstimulation, der kan hjælpe med at stimulere den proprioceptive sans. Denne sans er ansvarlig for opfattelsen af kropsbevægelser og -positioner, og når det stimuleres behageligt, kan det bidrage til at reducere angst og stress. DTS aktiverer det parasympatiske nervesystem, som er ansvarligt for at sænke hjertefrekvensen, reducere stressniveauet og fremme afslapning.

Hormonelle og neurologiske virkninger:

Brugen af tyngdeprodukter er også blevet forbundet med frigivelsen af visse hormoner og neurotransmittere i kroppen. For eksempel er serotonin og oxytocin to neurotransmittere, der spiller en rolle i reguleringen af humør og følelser af tilknytning. Disse kemikalier frigives i kroppen under dybtrykssensorisk stimulation og kan bidrage til en følelse af velvære og ro.

Derudover kan brugen af tyngdeprodukter også mindske produktionen af stresshormonet cortisol, hvilket igen kan bidrage til at reducere angst og stressniveauet i kroppen.

tyngdebamse til børnTyngdeprodukter
Tyngdebamse til børn og voksne – er med til at skabe tryghed ved sengetid.

Øget følelse af sikkerhed:

Følelsen af at blive indhyllet i tyngdeprodukter kan efterligne følelsen af at blive omfavnet eller holdt, hvilket kan skabe en følelse af sikkerhed og tryghed. Dette kan være særligt gavnligt for personer, der lider af angst eller traumer.

 

Reduceret rastløshed:

Tyngden fra disse produkter kan også hjælpe med at reducere rastløshed og øge følelsen af ro og afslapning, hvilket igen kan forbedre søvnkvaliteten og reducere stressniveauet.

 

Store og Bette Bent: de berømte tyngdedovendyr

Den beroligende virkning af tyngdeprodukter kan mærkes ved brugen af Store Bent og Bette Bent, som er tyngde dovendyr. Disse fiktive væsener har en naturlig evne til at skabe en dyb følelse af ro og velvære hos dem, de omgiver sig med. Store Bent, omfavner og beroliger samtidig med at han skaber tryghed og sikkerhed for dem som holder ham. Bette Bent har præcis de samme egenskaber, han er bare lidt mindre i størrelse og vægt.

 Tyngdebamse til børn - Bette Bent TyngdeproduktTyngdebamser kan bruges af bl.a. børn til at skabe ro og tryghed

Andre tyngdeprodukter med samme egenskaber som Bent’erne fx vores skønne vægttæpper Pilo eller Flora giver muligheder for at fremme afslapning, ro og velvære. Lad os inspirere af vores viden om tyngdeprodukternes virkning og bruge den beroligende effekt i hverdagen.

Tyngdedyr til afslapning - Pilo liggende på dame
Tyngdedyr til afslapning – Pilo liggende på dame

Vi sender til private og offentlige 
i hele Danmark

Vi sender din vare uden beregning når du handler for mindst 800 kroner ekskl. moms

Her hos os kan du betale med EAN-nr, samt alle korttyper

Adresse

Broholmvej 9,
5463 Harndrup
Danmark

Kontakt

Tlf.: +45 7023 5010
E-mail: info@multicare.dk
CVR.: 38728466

Telefontid
Man-Fre: 08.00 – 16.00

Nyhedsbrev

Vi besvarer mails alle hverdage inden for 24 timer

Add to cart