Snoezel og sanserum: skab et pusterum med mulighed for ro og afslapning

I en travl verden bliver behovet for at finde tid og rum til afslapning og sansestimulering stadig mere relevant. Snoezel og sanserum har vundet anerkendelse som et beroligende pusterum, der ikke kun giver øjeblikkelig lettelse, men også har en længerevarende og dybtgående indvirkning på borgernes trivsel og sundhed.

Stressreduktion og afslapning:

En af de primære fordele ved snoezel og sanserum er deres evne til at reducere stress og fremme afslapning. Det dæmpede lys, de beroligende lyde og bløde teksturer skaber en atmosfære, der inviterer til ro og fordybelse. Den særlige indretning giver borgerne mulighed for at mærke sig selv og få en øget fokusering på stimuli af kroppens forskellige sanser. Dette har vist sig at have positive virkninger på både fysisk og mental velvære.

Vandseng med musik og vibration i sanserum

Sansestimulering og kognition:

Disse rum er designet til at stimulere sanserne ved hjælp af særligt udvalgte sansestimulerende produkter, som passer til målgruppen. De forskellige sensoriske stimulationer kan forbedre de kognitive funktioner, f.eks. fremme opmærksomhed og øge bevidstheden. Dette kan være særligt gavnligt for personer med neurologiske udfordringer som demens eller andre funktionsnedsættelser.

Terapeutisk anvendelse:

Snoezel og sanserum anvendes ofte som et terapeutiske redskab af ergoterapeuter, pædagoger eller andre faggrupper indenfor det social- og sundhedsfaglige felt. Rummene er effektive til stimulering af personer med neurologiske eller sensoriske udfordringer. Personer med f.eks. autisme, ADHD, angst samt personer med funktionsnedsættelser har stor gavn af at blive stimuleret i et sanserum. Rummets indretning bør bygge på fleksibilitet, da det gør dem velegnede til en bred vifte af terapeutiske og sansestimulerende aktiviteter.

Fremmer sociale interaktioner:

For børn og voksne med sociale udfordringer åbner disse rum mulighed for positiv social interaktion. Ved at skabe et behageligt og trygt miljø kan de lette kommunikation og samarbejde. Rummene kan med fordel anvendes som et pusterum i hverdagen, hvor batterierne kan blive ladet op. Relationsdannende aktiviteter er også yderst relevante at indtænke i brugen af sanserummene. Rummets behagelige og beroligende effekter kan have stor effekt på, hvordan relationerne kan styrkes, og der kan f.eks. arbejdes målrettet med det fælles 3.

I en verden præget af travlhed og stress udgør snoezel og sanserum en smuk modvægt. Ved at skabe disse beroligende oaser kan vi genoprette forbindelsen til vores sanser og give vores sind mulighed for den rette stimuli, hvor vi prioriterer vores sanselige oplevelser for at opnå indre ro og balance.

Læs mere om de produkter, der ofte anvendes i et sanserum. 

Læs også, hvordan processen er, når vi skal etablere et sanserum.

Snoezelen - Barry Emons

Vi sender til private og offentlige 
i hele Danmark

Vi sender din vare uden beregning når du handler for mindst 800 kroner ekskl. moms

Her hos os kan du betale med EAN-nr, samt alle korttyper

Adresse

Broholmvej 9,
5463 Harndrup
Danmark

Kontakt

Tlf.: +45 7023 5010
E-mail: info@multicare.dk
CVR.: 38728466

Telefontid
Man-Fre: 08.00 – 16.00

Nyhedsbrev

Vi besvarer mails alle hverdage inden for 24 timer

Add to cart